Clinica stomatologică MD Clinic, Cluj-Napoca

Program: Luni - Vineri 09:00 - 20:00; Sâmbătă 09:00 - 14:00
  Telefon: 0723 203 639

Implant dentar

Implant dentar în Cluj-NapocaMD Clinic.
Tratamente de implant dentar, implantologie, coroane ceramice pe implant, proteze pe implant, punti.

Cât costa un implant dentar:

Una din primele întrebari si cea mai frecventa este Cât costa un implant dentar?.

În primul rând, trebuie retinut faptul ca exista mai multe tipuri de implant dentar si, desi toate au aceeasi functie de baza (fiind realizate toate din titan), difera unele de altele prin alte proprietati, precum integrarea în os, modul de inserare si alte tratamente de suprafata aplicate implantului.În continuare, pretul variaza în functie de numarul de implanturi dentare inserate si de tipul de lucrare care se va executa pe acel implant sau chiar implanturi.

Daca se vor efectua lucrari ceramice, tip coroane ceramice sau coroane de portelan, acestea au o rezistenta foarte mare si un aspect foarte natural. Materialul cel mai bun, rezistent, fiabil, estetic si biocompatibil este zirconiul, coroanele pe zirconiu reprezentând superlativul în estetica, rezistenta si un zâmbet alb, stralucitor.

Pretul implantului (surubului de titan) este de 400-450 Euro. Pretul coroanei (dintele propriu-zis) este de 250-350 Euro, în functie de materialul din care este realizata.

Ce este un implant dentar?

O alta întrebare foarte frecventa este Ce este si ce presupune un implant dentar?. Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca înlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparând-o ca agresivitate cu o extractie. Dupa un timp, necesar integrtrii în os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va înlocui dintele sau dintii lipsa.

Tipuri de implanturi

În cabinetul nostru utilizam implanturile în doi timpi. Aceasta înseamna ca exista o prima etapa chirurgicala de inserare a implantului, urmata dupa o perioada (cuprinsa între doua si sase luni), de o a doua etapa, chirurgicala si protetica, de descoperire a implantului si de realizarea lucrarii protetice propriu-zise.

Utilizam implanturi SYBRON-ORALTRONICS, MIS si Adin, confectionate din titan. În functie de tratamentul de suprafata al implantului, este nevoie de o perioada de vindecare, respectiv de integrare a implantului, de doua pâna la sase luni.

Procedura fara durere

Frica de implant se traduce prin frica de durere. În cabinetul nostru, aceasta manopera se executa fara nici un pic de durere, iar timpul necesar inserarii unui implant este de aproximativ 30 de minute.

Uneori este necesara realizarea unei aditii osoase (când osul este insuficient). Pentru aceasta procedura se utilizeaza bio-os, os mineral si membrane de colagen. Aceeasi manopera o folosim si pentru sinus lift, la maxilarul superior, când dimensiunea verticala a osului nu este suficienta.