Clinica stomatologică MD Clinic, Cluj-Napoca

Program: Luni - Vineri 09:00 - 20:00; Sâmbătă 09:00 - 14:00
  Telefon: 0723 203 639

Chirurgie Orală

Chirurgie Orala în Cluj, în cadrul clinicii MD Clinic.
Tratamente de vârf de chirurgie orala, medici specialisti, stomatologie.

Tratamentele chirurgie orala

Sunt extrem de importante, ele fiind întodeauna parte dintr-un tratament complex de reabilitare orala; de cele mai multe ori aceste tratamente preced aplicarea unor proteze, lucrari protetice sau implanturi dentare.

Servicii de chirurgie orala oferite:

  • Extractii dentare
  • Chiuretaj periapical
  • Rezectii apicale
  • Odontectomii ale dintilor inclusi
  • Gingivectomii si gingivoalveoloplastii
  • Decapusonari
  • Regularizari de creasta alveolara
  • Grefe gingivale libere

Odontectomia

Molarul “de minte” inferior ramâne frecvent în inocluzie intraosoasa sau submucoasa. Atât inocluzia, cât si accidentele de eruptie a molarilor de minte inferiori sunt favorizate si de faptul ca, de la locul de formare a germenului pâna la alinierea sa pe arcada, dintele trebuie sa strabata un os adult bine structurat si o gingivomucoasa îngrosata, dura.

Daca la aceste elemente se mai adauga si micsorare sau lipsa totala de spatiu prin reducerea dimensiunii corpului mandibular, eruptia pe arcada nu va mai fi posibila, molarul de minte ramânând în inocluzie. Acelasi lucru se întâmpla si la nivelul molarilor de minte superiori, caninilor superiori si, mult mai rar, la nivelul caninilor si premolarilor inferiori.

Extractia acestor dinti inclusi presupune realizarea unei interventii chirurgicale cu incizii mucogingivale, rezectii osoase, urmate de îndepartarea dintelui ramas în maxilar.

Conduita postoperatorie

Orice interventie de mica chirurgie este urmata de fenomene comune tuturor interventiilor chirurgicale: edem (umflarea obrazului, buzei, pentru reducerea caruia este nevoie de comprese reci 2-3 zile postoperator), durere (pentru reducerea sau abolirea durerii se utilizeaza antialgice obisnuite), inflamatia gingiei, tulburari de masticatie si deglutitie.

Igiena orala este extrem de importanta pentru vindecarea plagii postoperatorii, cu mijloace obisnuite: periuta si pasta de dinti, apa de gura.