Clinica stomatologică MD Clinic, Cluj-Napoca

Program: Luni - Vineri 09:00 - 20:00; Sâmbătă 09:00 - 14:00
  Telefon: 0723 203 639

Endodonție

Tratamentul de canal

Consta în îndepartarea tesutului vascular nervos (a “nervului”) din canalele radacinilor, urmat apoi de curatarea, largirea si sterilizarea acestor canale si apoi de obturarea lor. Obturatia de canal reprezinta ultima etapa a tratamentului endodontic si consta în sigilarea radacinilor cu materiale speciale, care previn infectiile.

Importanta tratamentului de canal realizat corect în cabinetul dentar

Un tratament de canal realizat corect salveaza un dinte, care altfel ar trebui extras si ulterior înlocuit de un implant dentar sau de o lucrare dentara. În ultimii ani, perfectionarea metodelor de tratament endodontic a condus la reducerea numarului de dinti extrasi. Din ce în ce mai multi dinti distruti sau infectati sunt astazi pastrati pe arcada datorita performantelor obtinute de tratamentele de canal.

Tehnic?

Cu ajutorul instrumentarului modern se realizeaza o largire mai accentuata a canalului si o curatare net superioara. Folosind noile materiale de sigilare se obtine o obturatie perfect etansa. Lungimea canalului este acum masurata electronic, astfel ca medicul stie exact pâna unde ajunge obturatia de canal. Izolarea mai eficienta a dintelui asigura pe termen lung un prognostic mult mai bun deoarece nu se produce contaminarea intraoperatorie cu saliva.

Interventiile pentru tratarea canalelor radiculare se realizeaza cu aparatura si cu materiale de ultima generatie: Apex locator, cu ajutorul caruia se masoara exact lungimea canalului, sistem manual si rotativ de largire a canalului, diga dentara si altele.

Durata tratamentului depinde de starea anterioara a nervului (inflamatie, infectie) si de dificultatea interventiei; altfel spus, se poate încheia dupa o singura sedinta sau dupa mai multe, în functie de particularitatile cazului respectiv. Avem în vedere confortul pacientului pe parcursul întregului tratament, lipsa simptomelor ulterioare si obtinerea unei sigilari optime a dintelui, care sa asigure o durata de viata cât mai lunga a acestuia.